Voertuigen 2020

Ook in 2020 is het wagenpark van Brandweerzone Oost verrijkt met een aantal nieuwe voertuigen. Bepaalde voertuigen zijn er gekomen ter vervanging van oude wagens, andere voertuigen zijn een noodzakelijke aanvulling op het reeds bestaande rollend materiaal.

Deze nieuwe voertuigen werden steeds zorgvuldig uitgekozen en voldoen aan heel wat vereisten. Brandweervoertuigen worden uitgerust met heel wat materiaal zodat we ze op die manier zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten.

In 2020 hebben we volgende voertuigen kunnen toevoegen bij het wagenpark van Brandweerzone Oost:

Karweiwagen posten Berlare, Hamme, Lokeren en Zele

In de zone zijn verschillende karweiwagens aangekocht. Deze kan je terugvinden in meerdere posten; Berlare, Hamme, Lokeren en Zele. Daarnaast is er ook een multifunctioneel zonaal voertuig.

Deze wagens zijn zeer multifunctioneel. Ze worden onder meer gebruikt bij wateroverlast, stormschade, wespenverdelgingen, logistieke ondersteuning, … 

Deze wagens waren de eerste MAN bestelwagens die in dienst waren bij een Belgische brandweerdienst.

Ladderwagen post Lebbeke

De ladderwagen wordt voornamelijk gebruikt bij technische interventies zoals stormschade, horizontale evacuaties, … Daarnaast wordt hij ook ingezet bij brand zodat we de nodige hoogtes kunnen bereiken.

De ladderwagen is één van de meest gebruikte wagens binnen ons wagenpark.

De ladderwagen is van het merk MAN met Magirus schuifladder van 27.6 m.

Post Berlare beschikt over een nagenoeg identieke wagen die in 2019 geleverd werd.

Tankwagen posten Buggenhout en Lebbeke

De tankwagen wordt voornamelijk gebruikt als ondersteuning voor een autopomp bij brand, en voor het opkuisen van de rijbaan.

De wagens in posten Lebbeke en Buggenhout zijn identiek. Voor post Lebbeke gaat het om de vervanging van een oud voertuig, voor post Buggenhout is dit een geheel nieuw voertuig in de post. 

De tankwagens bevatten 8.500 liter met daarnaast een tank voor detergenten van 200 liter op een MAN onderstel. 

Commandowagen post Zele

De commandowagen wordt gebruikt door de officieren. Dit voertuig is uitgerust met moderne communicatie en navigatieapparatuur en laat een officier toe om zich snel naar de interventie te begeven. 

De commandowagen voor Post Zele is een Mercedes Benz Vito.

Powered by Froala Editor

Laatst bijgewerkt op 19 januari 2021
Voertuigen 2020