Taken
Brandveilig samenleven

De brandweer staat niet enkel in voor het blussen van branden of redden van dieren. Preventie en sensibilisering zijn een zeer belangrijk onderdeel van het takenpakket. 

De brandpreventieadviseurs, ook wel BPA'ers genoemd, komen op aanvraag bij jou thuis gratis advies geven. Verder kan je bij hen ook terecht voor toelichtingen aan groepen, verenigingen of organisaties. Ze geven nuttige tips inzake brandveiligheid in woningen, adviseren onder andere waar best rookmelders worden geplaatst, wijzen je op risicovolle gewoontes en meer.

Wat behoort niet tot het takenpakket van de BPA'ers? Alles wat hoort onder het luik 'wettelijke preventie'. Brandblussers, pictogrammen, ... worden dus niet nagekeken door hen. 

Wens je een huisbezoek van een van onze brandpreventieadviseurs of wens je een infosessie over brandveiligheid te organiseren? Dat kan door te mailen naar [email protected] of een aanvraag in te dienen  via ons contactformulier.

Het is ook mogelijk een sensibilisering aan te vragen voor het 4de leerjaar. Hierbij is er dan de mogelijkheid dat de klasgroep naar de kazerne komt of dat onze brandpreventieadviseur langskomt in de klas.

Rookmelder

Wist je dat je niets ruikt als je slaapt? Het geluid van een rookmelder klinkt echter zo luid dat je er wel van wakker zal worden. Hierdoor heb je meer tijd om te vluchten. Rookmelders redden levens!

CO intoxicatie

CO is een giftig geur- en kleurloos gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van brandstoffen zoals gas of hout en kolen. De combinatie van een slecht onderhouden verarmingstoestel en te weinig ventilatie kan leiden tot CO-vergiftiging.

Contactformulier

Wens je een huisbezoek van onze brandpreventieadviseurs of wens je een infosessie over brandveiligheid te organiseren? Door op hierboven (contact us) te klikken kom je terecht op ons contactformulier en kan je een huisbezoek aanvragen.

Bezoek de nationale website via www.hulpverleningszone.be.